sapphohuis-niko-dekeyzer-lesbos

Niko Dekeyzer

Sinds deze zomer ben ik de nieuwe voorzitter van het Sapphohuis. Als integratief psychotherapeut met meer dan 20 jaar ervaring in de sociale sector was ik reeds lang op zoek naar een plaats zoals het Sapphohuis. Een plaats om mensen terug mens te laten zijn en niet te behandelen volgens“medische modellen” of “label dragers”.

Het is dan ook mijn bedoeling om, samen met het vertrouwde Sapphoteam, in dezelfde lijn verder te werken. Natuurlijk vanuit mijn eigenheid en met eigen accenten. Maar met veel respect voor de geschiedenis van het huis, de rust en de warme sfeer. Ik ben dan ook heel blij dat ik de voorbije zomer reeds heel wat bezoekers heb mogen ontmoeten. De hartelijkheid, (blijkbaar een overheersende eigenschap!) van alle "sapphohuizers” geeft mij veel vertrouwen en kracht om verder te bouwen aan de inhoudelijke werking.

Na de laatste herstelweek (een groot succes volgens alle aanwezigen) hebben we besloten om een kleine “therapeutische pauze” in te lassen. Tot januari zullen we geen therapeutische activiteiten meer aanbieden. De komende maanden zullen we gebruiken om een nieuw therapeutisch programma samen te stellen voor het komende jaar. We werken verder aan de vernieuwing van de website. Jullie geduld stellen we nog even op de proef.

In 2016 blijven jullie natuurlijk allemaal welkom in het vertrouwde Sapphohuis.

Mijn erkeningsnummer: 0989 1030

sapphohuis saskia van bommel

Saskia van Bommel

Ik woon sinds 2002 op dit schitterende eiland. Ik was mijn gejaagde leventje zat en wilde terug naar de basis. Dat is gelukt: ik werd ermee om mijn oren geslagen. Het resultaat is dat ik met veel minder heel tevreden ben, wat ik als enorm bevrijdend ervaar. Die vrijheid voel ik ook in de natuur, en met mijn honden en paarden erbij, ben ik de koning te rijk.

In 2008 heb ik mijn eerste schreden op het therapeutisch pad gezet en ben ik opgeleid als coach, om daar in 2010 een opleiding in Equicoaching aan te koppelen. Binnenkort rond ik een training af in Brainspotting, samen met de opleiding tot counselor.

Ik heb ook veel ervaring opgedaan in het Sapphohuis; waar ik enige jaren aan verbonden ben. Ik heb me kunnen verdiepen in het omgaan met depressies, burn-outs en andere stressgerelateerde syndromen. Tijdens sessies zet ik daarbij ook wel mijn paarden in, die een mooie spiegel bieden.

In het huis help ik daarnaast met praktische zaken. Ik voel me hier enorm thuis en hoop dat gevoel ook aan jou te kunnen overbrengen. Ik geloof er heel sterk in dat als we kunnen toegeven aan ons eigenheid, we veel beter in ons vel zitten en onszelf zo een goede basis geven om het leven in alle facetten te kunnen hanteren. Voor mij is het dan ook heel belangrijk om met het huis een omgeving te creëren waarin jij je zodanig veilig en gesteund voelt dat je volledig jezelf kunt zijn.

sapphohuis Gaby Roth

Gaby Roth

Zij is al jarenlang degene die in het Sapphohuis, op een professionele manier, holistische massages verzorgt. Zij is Duitstalig, maar begrijpt al een aardig woordje Nederlands. Zij woont ook permanent op het eiland en doet massages in diverse hotels tijdens de zomermaanden. In ons Sapphohuis heeft zij een aparte massagekamer met tafel. Er kan met haar worden afgesproken wanneer je massage wenst.

In onze zelfzorgweken is zijn vaste medewerker en tijdens de wellnessformule krijg je van haar 3 x massage. Zij geeft ook suggesties bij wat ze ervaart aan spanningen en blokkades, voor na je verblijf. Al degenen die door Gaby ooit 'onder handen werden genomen' zijn lovend over haar professionaliteit en diagnoses !

sapphohuis-Kristina-lesbos

Kristina

Ik woon in het dorp, komt wekelijks elke kamer poetsen vooraf en nadat ze door een nieuwe bewoner gebruikt is. Dat is meestal op maandag of dinsdag naargelang de chartervluchten.
Buiten het seizoen zorgen bewoners zelf voor hun kamer. Kristina spreekt weinig Engels.

Ik heb mijn foto proper gepoetst. -:)
Zo ben ik: "Proper is proper"

Sapphohuis biedt werk aan de lokale bewoners

wij trachten zoveel mogelijk te werken met lokale Griekse vakmensen voor logistieke klussen en technische opdrachten om zo de Griekse economie en de plaatselijke handelaars te ondersteunen. 

Sapphohuis werkt ook met vrijwilligers

Sapphohuis is een kleinschalig initiatief dat gedragen wordt door velen...
In het voorjaar zijn er altijd de talloze vrijwilligers die het huis 'seizoensklaar' maken en de handen uit de mouwen steken om het voor anderen aangenaam vertoeven te maken.